Nieuws

Nederlander Veldman aan het roer bij Anderlecht: 'Willen hem niet verbranden'

Nederlander Veldman aan het roer bij Anderlecht: 'Willen hem niet verbranden'

24-10-2022 19:27

RSC Anderlecht ontdeed zich maandag van hoofdtrainer Felice Mazzù (foto boven) en stelde de Nederlander Robin Veldman aan als interim-trainer. Voorzitter Wouter Vandenhaute liet doorschemeren niet op korte termijn een nieuwe coach te gaan presenteren.

"Anderlecht is in crisis", begint Vandenhaute zijn relaas op de persconferentie. Na de 3-1 nederlaag op bezoek bij Standard Liège - het duel werd ontsierd door supportersrellen - werd Mazzù de wacht aangezegd. Afgelopen zomer maakte hij nog de overstap naar Anderlecht na een topseizoen bij  Union Saint-Gilloise. "Het gesprek met Felice Mazzù was veeleer amicaal. Hij begrijpt dat ik geen andere keuze had. Er was en is veel wederzijds respect."

Met het doorschuiven van Veldman (normaal gesproken de trainer van de beloften) denkt Anderlecht op dit moment de juiste man in huis te hebben. "Voor de korte termijn is Robin (Veldman, red.) de enige realistische oplossing. We zullen niet snel een nieuwe coach nemen." Volgens Vandenhaute wordt in 'alle rust' gezocht naar een nieuwe hoofdtrainer.

Desondanks voorziet de preses een belangrijke rol voor de 36-jarige Nederlander. "Robin is één van de steunpilaren bij de heropbouw van de club. We willen hem niet verbranden Hij wil de club naar de top brengen. De kans dat hij straks weer in een verantwoordelijke positie stapt, grenst aan de honderd procent", besluit Vandenhaute op het ingelaste persmoment.