Nieuws

United-legende neemt het op voor Ten Hag-banneling Ronaldo: 'Gaat om communicatie'

United-legende neemt het op voor Ten Hag-banneling Ronaldo: 'Gaat om communicatie'

22-10-2022 17:25

Rio Ferdinand heeft het tegenover BT Sport opgenomen voor Cristiano Ronaldo. De oud-verdediger vindt dat de Portugese vedette anders behandeld moet worden door manager Erik ten Hag.

Ten Hag zette Ronaldo uit de selectie dit weekend voor het duel met Chelsea, omdat de Portugees weigerde in te vallen tegen Tottenham Hotspur en vervolgens eerder naar de kleedkamer vertrok. "Ik zou ook niet blij zijn als speler. Ronaldo gaf aan dat hij dingen anders zou aanpakken", begint Ferdinand. "De emoties nemen de overhand. Er zit altijd een andere kant aan het verhaal. Je hebt wel met Cristiano Ronaldo te maken. Het is Ronaldo. De manier waarop je met hem omgaat is anders dan met anderen. Het gaat om communicatie. Het is waarschijnlijk de eerste keer in zijn carrière dat hij dit meemaakt."

Vooral bij de communicatie gaat het mis volgens Ferdinand. "Ik zeg niet dat ik zijn gedrag goedkeur, maar soms zijn er speciale spelers die je anders moet behandelen. Het is belangrijk voor het team dat er goed met hem wordt gecommuniceerd. Hij is 37. Hij heeft die communicatie meer dan ooit nodig."

Manchester United treedt zaterdagavond om 18.30 uur aan tegen Chelsea. Cristiano Ronaldo zit dus niet bij de wedstrijdselectie.