Ten Hag reageert op Ronaldo-verbanning en waarschuwt de rest van de selectie

22 oktober om 08:19

Erik ten Hag nam afgelopen week de moedige beslissing om Cristiano Ronaldo uit de selectie van Manchester United te zetten. De meningen over deze beslissing zijn verdeeld, maar volgens de Nederlandse manager was het de juiste.

"Het is meer zodat hij een reflectie op zichzelf kan geven", aldus Ten Hag op de persconferentie afgelopen vrijdag. "Maar dit is niet alleen voor hem, dit geldt voor iedereen. Het is een waarschuwing in het begin van het seizoen en bij een volgende keer zullen er weer consequenties volgen."

"Voetbal is een teamsport en daarin heb je te dealen met zekere standaarden. Het is mijn taak om die te bewaken", vervolgt de manager, die het wel snapt waarom het vooral over Ronaldo gaat. "Ik begrijp dat er vragen over worden gesteld, maar uiteindelijk gaat het over Chelsea. Er staat een grote topwedstrijd op het programma, dus al mijn focus is bij die wedstrijd. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de staf en de spelers. We hebben de volle concentratie nodig om dat duel te winnen."

Na de topper tegen Tottenham Hotspur staat er zondag dus opnieuw een kraker op het programma voor United. The Mancunians gaan op bezoek bij Chelsea, zonder Cristiano Ronaldo dus.