Nieuws

'Als Antony nog een jaar bij Ajax zou blijven, zou hij een aantal miljoen krijgen'

'Als Antony nog een jaar bij Ajax zou blijven, zou hij een aantal miljoen krijgen'

21-10-2022 20:33

Ajax liet Antony in de zomer weliswaar naar Manchester United vertrekken, maar het scheelde niet veel of ze hadden hem binnen boort gehouden. De Amsterdammers wilde de Braziliaan met een bonus verleiden en dat was nog bijna gelukt.

"Als Antony nog een seizoen zou blijven, dan zou hij een aantal miljoen krijgen. Ik hoorde 2 à 2,5 miljoen euro", openbaart Ajax-watcher Mike Verweij in de Kick-off podcast van De Telegraaf. Volgens de journalist had het er alle schijn van dat de buitenspeler dit wel zag zitten.

"Hij leek ermee akkoord te gaan, dus iedereen ging er – hoe naïef misschien – een beetje vanuit dat hij zou blijven", vervolgt Verweij, die weet waarom het alsnog is geklapt. "Alleen toen kwam het mega-bod van United. Er is nog wel een moment geweest bij Ajax waarop ze hebben gehoopt dat hij er nog een seizoen aan vast zou plakken."

De keuze van Antony om naar United te vertrekken, is tot nog toe een goede gebleken. De Braziliaan heeft een basisplaats veroverd en kwam al drie keer tot scoren, onder meer tijdens zijn debuut tegen Arsenal en in de derby tegen Manchester City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!