Reactie

'Er zit altijd wel één ruwe diamant tussen, ik denk dat hij dat kan gaan worden'

'Er zit altijd wel één ruwe diamant tussen, ik denk dat hij dat kan gaan worden'

21-10-2022 18:24 Laatste update: 18:56

Vrijdagmiddag maakte Louis van Gaal de 39-koppige voorselectie van Oranje bekend. Daar was voor het eerste de naam van Xavi Simons te bewonderen. Volgens Kenny Tete – die te gast was in een de eerste aflevering van JUICHEN! de podcast van VoetbalPrimeur – zou hij de jongeling altijd meenemen.

"Ja, die zou ik meenemen", was het antwoord van Tete op de vraag of Simons een plekje in de WK-selectie verdient. "Hij doet het heel goed, is bij veel dingen betrokken dus waarom niet? Ik weet niet of hij (Van Gaal, red.) hem gaat meenemen, maar wat goed is kan gewoon komen, toch?'

Lars Teunissen - redacteur bij VP - is het volledig met de back eens. 'Als je terugdenkt aan een paar WK’s heb je altijd één ruwe diamant er tussen zitten die dan iets moois kan laten zien. In 2014 was het Memphis, in 2010 was het Elia. Simons is zo’n speler die dat nu kan gaan worden."

'Je ziet dat hij iets heeft wat zijn concurrenten niet hebben", vult adjunct-hoofdredacteur Ruben Winkels aan. 'Til, Klaassen, dat is wel andere categorie. Bij Simons zit veel meer snelheid en creativiteit."

Ook aan rendement is er geen gebrek bij Simons. De PSV’er was dit seizoen al goed voor tien goals en vier assists in de Eredivisie. Aankomende zondag speelt hij de uitwedstrijd tegen FC Groningen met de Eindhovenaren.