Verdrietig nieuws: vader Kuipers (Go Ahead Eagles) overleden na hersenbloedingen

17 oktober 2022 om 18:36

Zeer treurig nieuws. De vader van Bas Kuipers, aanvoerder van Go Ahead Eagles, is overleden. Dat heeft de familie maandag bekendgemaakt.

Go Ahead Eagles dwong het afgelopen weekend een gelijkspel af tegen sc Heerenveen, maar Kuipers kon er zelf weinig van genieten. De aanvoerder van Go Ahead Eagles kwam aangeslagen voor de camera's van ESPN en vertelde het verhaal over zijn vader. "Voor mij is dit een lastige week geweest. Mijn vader heeft twee hersenbloedingen gehad, waarbij de laatste fataal is geweest. Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer en de doktoren kunnen niets meer voor hem doen", liet Kuipers destijds al weten. 

Ondanks het slechte nieuws stond Kuipers gewoon op het veld. "Mijn vader vond het geweldig om hier te komen en hield van de Eagles. Ik heb daarom besloten om ook te spelen. Ik kan niet de hele tijd zijn hand vasthouden en ik denk dat hij ook wel weet dat het goed is. Hij wilde dat ik hier zou staan", stelde de voetballer. Kuipers heeft definitief afscheid moeten nemen van zijn vader. Dat maakte astronaut André Kuipers, de oom van Bas en broer van Peter, maandag bekend op Twitter.