Kuipers (Go Ahead) emotioneel bij Kraay: 'Zijn hersens doen het niet meer'

15 oktober 2022 om 22:31
Laatste update: 15 oktober 2022 om 22:47

Bas Kuipers heeft een loodzware week achter de rug en kon niet juichen na het gelijke spel in extremis tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen. De voetballer kreeg woensdag te horen dat zijn vader twee hersenbloedingen kreeg en dat doktoren niets meer kunnen doen aan zijn conditie. 

Kuipers spreekt openhartig over de vreselijke gebeurtenis in gesprek met Hans Kraay junior. "Ik ben best wel blij hoor, maar het is een lastige week voor mij geweest", stelt Kuipers in gesprek met ESPN. "Mijn vader heeft woensdag twee hersenbloedingen gehad, waarvan de laatste fataal voor hem is geweest. Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer. De doktoren kunnen niets meer voor hem doen."

De voetballer besloot zaterdag gewoon op het veld te staan, ondanks het heftige nieuws. "Daarom ben ik hier ook. Ik haal hier veel kracht uit. Mijn vader was heel groot fan. Hij vond het geweldig om te komen kijken, hij hield van de Eagles. Hij vond het geweldig om hier te zijn, daarom heb ik besloten toch te spelen", besluit Kuipers.