Afellay genoot van Feyenoorders: 'Hiervoor kom je als supporter naar het stadion'

17 oktober om 07:50
Laatste update: 17 oktober om 08:49

Feyenoord deed zondag meer dan goede zaken door met 1-2 te winnen van toenmalig Eredivisiekoploper AZ. De Rotterdammers lieten bij vlagen zien over individuele kwaliteiten te beschikken, zo blikte Ibrahim Afellay terug bij Studio Voetbal.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam van de voet van Danilo. De Braziliaan kwam in de slotminuten van de wedstrijd in het veld voor de moe gestreden Santiago Gimenez en gaf direct zijn visitekaartje af. De spits besliste het duel met een pegel vanaf een meter of 25. "Goeiemorgen hè, wat schoot hij hem toch fantastisch binnen. Die moeten ze er uit zagen", begint Ibi zijn lofzang.

Niet de goal van Danilo, maar een andere actie was de blikvanger van de voormalig Oranje International. "De mooiste actie van de wedstrijd was die van Dilrosun. Hij blijft lang aan de bal wat natuurlijk al veel kracht kost. Moet je kijken, hij zet gewoon drie mensen te kijk. Hiervoor kom je als supporter naar het stadion."

Dilrosun mocht het tegen AZ weer in de basis proberen bij Feyenoord. De buitenspeler donderdag tegen FC Midjylland nog op de bank gehouden door trainer Arne Slot.