Feyenoord wint kraker in Alkmaar mede dankzij wereldgoal van Danilo

16-10-2022 18:38 Laatste update: 18:43
1

Feyenoord heeft zondagmiddag een knappe zege geboekt in Alkmaar. De Rotterdammers wonnen mede dankzij een wereldgoal van Danilo met 1-3 van AZ, dat de koppositie uit handen geeft.

Beide ploegen startte zonder grote verrassingen in de opstellingen aan het duel. Bij Feyenoord droeg Gernot Trauner de aanvoerdersband, omdat Orkun Kökcü vanwege zijn religie geen regenboogband wilde dragen. AZ begon voortvarend aan de topper en kwam na iets minder dan een half uur spelen op een 1-0 voorsprong via Jens Odgaard. Lang konden de Alkmaarders niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het Kökçü dat een strafschop benutte na een domme overtreding van Sam Beukema: 1-1.

Na rust drong Feyenoord wat meer aan in Alkmaar en de Rotterdammers kwamen binnnen het uur dan ook op een 1-2 voorsprong. Sebastian Szymański schoot van buiten het strafschopgebied op goal en verschalkte AZ-doelman Hobie Verhulst, die er niet goed uit zag bij de treffer. De thuisploeg probeerde na de achterstand de aanval op te zoeken, maar zag tien minuten voor tijd Danilo voor de beslissing zorgen. De Braziliaanse aanvaller haalde verwoestend uit en vond de bovenhoek: 1-3.

Door de overwinning stijgt Feyenoord naar de tweede plek op de ranglijst. AZ verliest de koppositie en zakt naar de derde plek. Ajax neemt het zondagavond op tegen Excelsior en kan bij winst de eerste plek bemachtigen.