Nieuws

Antony deelt veel met Ronaldo: 'Zijn mentaliteit is zo ontzettend sterk'

Antony deelt veel met Ronaldo: 'Zijn mentaliteit is zo ontzettend sterk'

14-10-2022 19:49 Laatste update: 19:49

Antony Matheus dos Santos is inmiddels aardig genesteld in Manchester. De Braziliaan, die afgelopen zomer voor bijna honderd miljoen euro overkwam van Ajax, vertelt in gesprek met het Portugese A Bola openhartig over de lessen die hij leert van zijn teamgenoot: Cristiano Ronaldo.

Antony kwam naar Manchester United nadat Erik ten Hag als manager werd aangesteld. De buitenspeler weigerde in zijn laatste weken als speler van Ajax om nog minuten te maken voor de Amsterdammers, om zo een transfer naar The Red Devils te forceren. Een overstap die hem vooralsnog geen windeieren heeft gelegd.

Zo was hij in de Premier League in drie wedstrijden al driemaal trefzeker en maakt hij indruk bij vriend en vijand. Cristiano Ronaldo is één van die vrienden geworden. "Sinds mijn komst heeft Cristiano me enorm geholpen om me op mijn gemak te voelen", vertelt de 22-jarige. "Hij praat veel met me, zelfs op wedstrijddagen. Hij zegt altijd dat ik kalm en zelfverzekerd moet zijn."

Antony heeft respect voor zijn teamgenoot en mentor. "Hij heeft veel bereikt in het voetbal en ik leer elke dag van hem. Ik ben erg dankbaar dat ik zo’n ervaren persoon aan mijn zijde heb die me wil helpen beter te worden. Zijn mentaliteit is zo ontzettend sterk. Altijd uitkijken naar de volgende wedstrijd, de volgende training. Dat probeer ik in me op te nemen en nooit meer los te laten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!