'Economische ramp dreigt bij Barcelona: Laporta had onderhoud met Xavi'

13 oktober om 15:56
Laatste update: 13 oktober om 16:02

FC Barcelona wacht een hels karwei om plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League af te dwingen na het even teleurstellende als spectaculaire 3-3 gelijkspel tegen Internazionale. Na afloop van het zwaarbevochten punt vond er een onderhoud plaats achter de schermen. Onder meer president Joan Laporta liet zich daarbij gelden, meldt Diario SPORT.

Dankzij een rake kopbal van Robert Lewandowski werd in de blessuretijd van het duel nog een punt veiliggesteld. Bij een nederlaag zou uitschakeling in de Champions League reeds een feit zijn geweest na slechts vier wedstrijden te hebben gespeeld. 'De woede was enorm onder de trainers en vooral Laporta was overstuur', weet SPORT.

Direct na het laatste fluitsignaal vond er een onderhoud plaats tussen Laporta en trainer Xavi Hernández. Daarbij schoven ook zijn assistenten Òscar Hernández en Sergio Alegre aan om tekst en uitleg te geven van het uitblijven van een overwinning. Daarbij uitte de markante bestuurder zijn 'bezorgdheid over de reactie' van de spelers. Zondag gaat Barcelona op bezoek bij aartsirvaal Real Madrid voor de eerste El Clásico van dit seizoen.

Laporta zou - in tegenstelling tot wat hij eerder deed bij Ronald Koeman - Xavi de gebrekkige prestaties in de Champions League niet aanrekenen. Economisch gezien is uitschakeling in het miljardenbal een ramp. Dat uitgerekend routinier Gérard Piqué en Sergio Busquets hopeloos de fout ingingen bij twee van de drie tegentreffers van FC Barcelona zorgt voor 'nog meer ongemak' bij de president. Hij gaat ervanuit dat Xavi 'passende maatregelen' neemt voor het duel met Real Madrid.

Toch was de conclusie van het onderhoud positief, volgens het Spaanse dagblad. 'Alles ligt in Xavi's handen. Hij is de coach en hij is degene die het sportproject van Barça moet uitvoeren. Laporta verwacht een onmiddellijke reactie in het Benabéu', klinkt het.