Nieuws

Ten Hag ziet 'positieve vibe' bij United: 'Willen eerste worden in de groep'

Ten Hag ziet 'positieve vibe' bij United: 'Willen eerste worden in de groep'

13-10-2022 10:29
1

Erik ten Hag is tevreden over de ontwikkeling die de spelersgroep van Manchester United doormaakt. De Nederlandse manager verwacht daarnaast niets meer dan een eerste plaats in de Europa League-groep en komt met een lofzang voor Cristiano Ronaldo.

Donderdag komt Omonia Nicosia op bezoek op Old Trafford. Vorige week had United een zware kluif op Cyprus en werd er nipt gewonnen: 2-3. "Het is weer een belangrijke wedstrijd voor ons", zegt Ten Hag tegen het clubkanaal. "We willen eerste worden in de groep. We staan drie punten achter op Sociedad, dus we moeten winnen."

Ondanks het thuisvoordeel verwacht Ten Hag niet dat zijn elftal een makkelijke avond tegemoet gaat. "We spelen tegen een taaie tegenstander. Ze zijn goed georganiseerd en zullen vechten. Het is niet makkelijk om doelpunten te maken, die ervaring hadden we vorige week. We moeten dus op ons best zijn."

Ten Hag ziet zijn selectie zich 'op een goede manier ontwikkelen' en rept over een 'positieve vibe' binnen het team. Tot slot heeft de Oldenzaler nog een lofzang in huis voor Ronaldo. "Ik moet zeggen dat het een enorme individuele prestatie is", doelt hij op de barrière van 700 goals in clubverband, die de Portugees tegen Everton slechtte.

"Dit bereiken is echt ongelofelijk. Zevenhonderd doelpunten voor een club...", vervolgt Ten Hag vol bewondering. "Veel spelers halen niet eens zevenhonderd wedstrijden. Ik ben heel blij voor hem, dat wil ik echt vertellen en daarom heb ik hem ook gefeliciteerd."