Nieuws

Van Bronckhorst na afstraffing: 'Zo willen we onze club niet vertegenwoordigen'

Van Bronckhorst na afstraffing: 'Zo willen we onze club niet vertegenwoordigen'

13-10-2022 09:01 Laatste update: 10:01

Rangers FC is na vier wedstrijden al klaar in de Champions League. Die pijnlijke balans kon trainer Giovanni van Bronckhorst woensdagavond na een 1-7 nederlaag tegen Liverpool opmaken. Het Algemeen Dagblad weet dat de Nederlander kritisch is op zijn ploeg.

"De laatste 25 minuten waren we er niet bij met ons hoofd. De eerste helft en het laatste half uur waren echt een verschil van dag en nacht. Hoe we het eerste uur speelden kunnen we het elke tegenstander moeilijk maken op Ibrox, maar zoals het laatste zou je van iedereen verliezen", aldus de oud-Feyenoorder.

De Rangers kwamen na een kwartier spelen zelfs nog op voorsprong. Scott Arfield zorgde voor opwinding in Glasgow. Tien minuten later werd het al 1-1, maar pas na rust nam Liverpool het heft in handen en ging het erop en erover.

"Het verschil mag nooit zo groot zijn en je moet 90 minuten lang de focus blijven houden. Zo willen we onze club niet vertegenwoordigen en er zijn geen excuses. Maar ik kan het nu nog niet verklaren, want ik ben de wedstrijd nog aan het verwerken", zei Van Bronckhorst na afloop.

Wat rest voor Rangers FC is het focussen op de derde plek. Daarin is het in een onderlinge strijd met voornamelijk Ajax verwikkeld. De Amsterdammers hebben drie punten, Rangers nul. Op 1 november staan beide ploegen in de laatste speelronde tegenover elkaar op Ibrox.