Barcelona komt tekort in spectaculair duel met Inter en is bijna uitgeschakeld

12-10-2022 23:00 Laatste update: 23:24

FC Barcelona heeft in eigen huis niet met Internazionale kunnen afrekenen. De ploeg van Xavi Hernández kwam in een spectaculair voetbalgevecht niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Barcelona staat door de remise op vier punten na vier duels en is bijna uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League.

Barcelona wist van tevoren dat een nederlaag tegen Inter zou resulteren in uitschakeling in de Champions League. De ploeg van Xavi begon sterk aan het duel en was in de eerste helft de betere. Het goede spel van de Catalanen werd op slag van rust beloond. Ousmane Dembélé, die tot voor kort nog leek te vertrekken uit Camp Nou, liet het stadion ontploffen met de openingstreffer. De voorsprong van Barça was tevens de ruststand.

In de tweede helft besloot Inter gas te geven en kwam de Italiaanse club snel langszij door Nicolò Barella, na een klein uur spelen. Het was tien minuten later zelfs Inter dat op voorsprong kwam via Lautaro Martinez. Frenkie de Jong kwam binnen de lijnen bij de Blaugranas en de Catalaanse ploeg moest op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd lukte dat: een schot van Robert Lewandowski werd van richting veranderd en belandde in het doel.

Robin Gosens leek in de slotfase de matchwinner te worden: de Duits-Nederlandse voetballer zorgde voor de 2-3, en Barcelona leek definitief uitgeschakeld. Lewandowski wist in de blessuretijd echter voor de 3-3 te zorgen, wat voor een knotsgekke slotfase zorgde in een zeer vermakelijk duel. Barcelona staat met vier punten uit de eerste vier duels drie punten achter op nummer twee Inter. Bayern leidt de groep met tien punten na een eenvoudige overwinning op Viktoria Plzen.