ESPN: Olympique Lyon stuurt hoofdtrainer Peter Bosz per direct de laan uit

9 oktober 2022 om 09:20
Laatste update: 9 oktober 2022 om 10:02

Olympique Lyon heeft de samenwerking met trainer Peter Bosz verbroken. De Nederlandse oefenmeester wordt na vijftien maanden de laan uitgestuurd wegens teleurstellende resultaten. Het ontslag zal binnenkort bekend worden gemaakt door de Franse club. 

Dat weet ESPN te melden. Bosz arriveerde in juni van 2021 bij Les Gones en eindigde het afgelopen seizoen teleurstellend als achtste in de Ligue 1. Destijds lag de Nederlander al onder vuur in Frankrijk, maar de clubleiding bleef de trainer steunen. Dit seizoen gaat het niet veel beter, ondanks het feit dat versterkingen als Alexandre Lacazette werden opgepikt. Lyon staat momenteel zevende in de Ligue 1 en de directie heeft besloten de samenwerking met Bosz te verbreken.

Franse media berichtten zaterdagavond al dat de positie van Bosz onhoudbaar was geworden. Bronnen als Ouest France en persbureau AFP spraken al van een ontslag van de trainer. Laurent Blanc en Rémi Garde worden genoemd als mogelijke opvolgers van de Nederlander. Bosz stond als trainer al aan het roer bij onder meer Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen.