Nieuws

'Tijdperk-Bosz eindigt de komende uren bij Lyon, voorzitter wil van trainer af'

'Tijdperk-Bosz eindigt de komende uren bij Lyon, voorzitter wil van trainer af'

08-10-2022 21:49

Trainer Peter Bosz is bezig aan zijn laatste weekend bij Olympique Lyonnais. Volgens persbureau AFP heeft clubvoorzitter Jean-Michel Aulas de knoop doorgehakt en wordt er afstand gedaan van de Nederlandse trainer. 

"De kans is klein dat dat Bosz de komende week op de bank zit tegen Stade Rennais", stelt Ouest France dat AFP citeert. "De Nederlandse coach is geïsoleerder dan ooit en Jean-Michel Aulas zou hebben besloten de zaken te versnellen."

Lyon staat op een zevende plaats en de resultaten zijn al lange tijd niet naar behoren. Bosz staat sinds mei 2021 aan het roer bij Les Gones en ligt de afgelopen maanden onder vuur vanwege de teleurstellende resultaten. Onder meer Laurent Blanc en Rémi Garde worden genoemd als mogelijke opvolgers van de Nederlander. 

De Franse club speelde vrijdag nog gelijk tegen Toulouse en dat zou de mokerslag zijn geweest voor de clubleiding. Het is goed mogelijk dat Bosz zaterdagavond nog intern wordt vervangen als hoofdtrainer van Lyon. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!