Nieuws

Tadic strooit met aanwijzingen à la Ronaldo: 'Moet je het willen als staf?'

Tadic strooit met aanwijzingen à la Ronaldo: 'Moet je het willen als staf?'

08-10-2022 18:43
1

Dusan Tadic werd na een uur gewisseld tegen FC Volendam en was in de slotfase druk bezig met het geven van aanwijzingen toen Ajax in de verdrukking stond. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 2-4 op bezoek bij FC Volendam, maar de actie van Tadic zorgde voor vraagtekens bij Hedwiges Maduro. 

Tadic was druk bezig met het geven van aanwijzingen en deed denken aan Cristiano Ronaldo, die in de EK-finale van 2016 geblesseerd uitviel en aanwijzingen gaf vanaf de zijlijn. "Moet je het willen als staf?", vraagt Maduro zich hardop af bij ESPN. "Je hebt zoveel assistenten en dan staat je aanvoerder langs de lijn zo druk mee te leven. We moeten het niet groter maken dan het is, maar het is raar om te zien. We hebben het ook met Ronaldo gezien bij Portugal. Misschien weet Tadic wel wat er allemaal gezegd moet worden, maar het blijft raar om te zien."

Volendam zag na een fout van Pasveer het licht en kwam nog bijna terug in de wedstrijd. "Een blunder van Pasveer, maar het begint bij de opbouw. Door de slechte kaats van Brobbey kan Volendam doorlopen en ligt alles open. Het is een fout van de keeper, maar door de goal kwam Volendam te geloven in een kleine stunt. Hierna was Ajax het echt helemaal kwijt en kreeg Volendam twee grote kansen", besluit Maduro.