Feyenoord geeft 0-2 voorsprong uit handen en verspeelt punten in Denemarken

06-10-2022 22:55 Laatste update: 23:37
2

Feyenoord heeft in het duel met FC Midtjylland in de slotfase een overwinning uit handen gegeven. In Denemarken kwam de ploeg van trainer Arne Slot op 0-2 voorsprong, maar het derde groepsduel in de Europa League eindigde in een 2-2 gelijkgespel.

Feyenoord begon sterk aan het duel en kreeg via Sebastian Szymanski de eerste kans van de wedstrijd. Het schot van de Pool vloog echter over het Deense doel heen. Even later was Midtjylland dichtbij de openingstreffer. Gustav Isaksen legde aan voor een vrije trap en schoot de bal op de paal. Na twintig minuten was het dan wel raak voor Feyenoord en Szymanski. Het doelpunt leek geannuleerd te worden wegens buitenspel van Danilo, maar de VAR keurde de goal goed: 0-1. Op slag van rust werd de score verdubbeld door aanvoerder Orkun Kökçü. De Turkse middenvelder mocht vanaf elf meter aanleggen, nadat de VAR de scheidsrechter naar de kant haalde voor een handsbal. Kökçü ging achter de bal staan en faalde niet: 0-2.

In de tweede helft ging het een stuk moeizamer voor de ploeg van Slot. Midtjylland drong aan en kwam na 54 minuten spelen op 1-2. Feyenoord leek de wedstrijd uit te spelen en met drie punten op zak terug te keren naar Rotterdam, maar vijf minuten voor tijd ging het alsnog mis. Juninho tikte van dichtbij de 2-2 binnen en dus werden de punten verdeeld.