Nieuws

Clasie meldde zich af bij Van Gaal: 'We zien wel wat er gaat gebeuren'

Clasie meldde zich af bij Van Gaal: 'We zien wel wat er gaat gebeuren'

01-10-2022 22:36 Laatste update: 22:48

Jordy Clasie had zich voor de afgelopen interlandperiode afgemeld bij bondscoach Louis van Gaal. Dat had medische redenen vertelt de middenvelder, die het WK in Qatar nog niet uit het hoofd heeft gezet.

Clasie wist met AZ een overtuigende 1-4 zege te boeken op bezoek bij FC Groningen, maar na de wedstrijd ging het vrijwel direct over zijn afwezigheid bij het Nederlands elftal."Ik heb daar contact over gehad met de bondscoach, maar dat blijft tussen ons", vertelt Clasie voor de camera van ESPN. "Ik ben niet gepasseerd. Dat niet. Ik heb natuurlijk een iets lastigere periode gehad met name met mijn knie. Met de medische staf heb ik besloten om niet mee te gaan. Het was niet het juiste moment om dat te doen."

Zijn afzegging betekent niet dat Clasie sowieso niet meegaat naar Qatar. "Nee dat niet. Laten we gewoon zo doorgaan bij AZ en dan zien we wel wat er gaat gebeuren", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!