Breaking news

Drietal verlaat Oranje, Van Gaal roept Brobbey en Gravenberch op als vervangers

Drietal verlaat Oranje, Van Gaal roept Brobbey en Gravenberch op als vervangers

23-09-2022 18:17 Laatste update: 18:33

Teun Koopmeiners, Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. Bondscoach Louis van Gaal heeft Ryan Gravenberch en Brian Brobbey opgeroepen als vervangers.

Koopmeiners raakte binnen de minuut in het Nations League-duel Polen in botsing, waarna hij het veld per brancard moest verlaten. De middenvelder hield een hersenschudding over aan de botsing. Memphis en De Jong liepen in het treffen met Polen beiden een bovenbeenblessure op.

Gravenberch en Brobbey zijn door Van Gaal opgeroepen als vervangers van het drietal. Voor laatstgenoemde is het de eerste keer dat hij bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit. De twee talenten komen verbleven deze week met Jong Oranje in Leuven en spelen vrijdagavond een oefenduel met Jong België. Het duo sluit zaterdagochtend aan bij de A-selectie.

Nederland speelt zondag 25 september tegen België zijn laatste groepswedstrijd in de UEFA Nations League. Het duel in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam begint om 20.45 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!