Nieuws

Simons betreurt vertrek John de Jong bij PSV: 'Had een goede relatie met hem'

Simons betreurt vertrek John de Jong bij PSV: 'Had een goede relatie met hem'

21-09-2022 07:57

Xavi Simons betreurt het vertrek van John de Jong bij PSV. De voormalig technisch directeur legde het eerste contact tussen de middenvelder en de Eindhovenaren.

"John heeft het hele project uitgelegd en de trainer (Ruud van Nistelrooij, red.) ook", aldus Simons tegenover het Eindhovens Dagblad. "Met John had ik een goede relatie bij PSV en het is jammer dat hij weg is. Ik hoop dat het een mooi seizoen kan worden desondanks. Liever heb je dat het niet eerst in de media komt en dat de club het kan vertellen, maar uiteindelijk hadden wij onze focus op de wedstrijd tegen Feyenoord."

Simons voelt zich helemaal op zijn plek bij de Eindhovense grootmacht. "Voor mij was het nu tijd om zelf door te zetten, na mijn periode bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain", aldus het kersverse lid van de Jong Oranje-selectie. "In Barcelona heb ik me bij een van de beste jeugdopleidingen ter wereld mezelf mogen ontwikkelen. Daarna heb ik in Parijs elke dag dingen geleerd en met de beste spelers ter wereld mogen trainen. Nu gaat het bij PSV vrij snel en zoiets kan ook in voetbal. Ik wil stappen maken en hoop dat ik zo door kan gaan."