PSV neemt per direct afscheid van Directeur Voetbalzaken John de Jong

16 september om 21:11
Laatste update: 16 september om 21:19

John de Jong is vrijdag officieel vertrokken bij PSV. De Directeur Voetbalzaken was vier jaar actief in Eindhoven, maar wekte deze zomer de onvrede bij de rvc.

Algemeen directeur Marcel Brands reageert op de clubsite op het vertrek van De Jong. "Ik heb na een hectische laatste week van de transferwindow een evaluatie gehad met de Raad van Commissarissen. Daaruit is naar voren gekomen dat er bij de RvC unaniem een vertrouwensbreuk is ontstaan met betrekking tot het functioneren van John de Jong", zegt Brands.

"Na enkele dagen bedenktijd heeft John aangegeven dat er voor hem een onmisbare vorm van back-up is weggevallen. We hebben de zaak met het grootst mogelijke respect afgesloten en wensen John oprecht het allerbeste."

De Jong zelf reageert ook op zijn vertrek uit Eindhoven. "De sportieve ambitie van PSV heb ik altijd in alles voorop gesteld, met oog voor de financiële gezondheid van de club. Elke beslissing die deze zomer is genomen, had draagvlak van de hele directie. Deze staf en selectie zijn in staat om er een succesvol seizoen van te maken. Als PSV’er heb ik bijna de helft van mijn leven in verschillende rollen bij de club gewerkt. Dat zal ik blijven koesteren", besluit De Jong.