Nieuws

Bijval voor RKC'ers: 'Daarom moeten we types als hen juist koesteren, hen omarmen'

Bijval voor RKC'ers: 'Daarom moeten we types als hen juist koesteren, hen omarmen'

14-09-2022 14:09

Als het aan Evgeniy Levchenko ligt, krijgen RKC Waalwijk-spelers Michiel Kramer en Etiënne Vaessen geen straf voor hun uitspraken na het duel met PSV. Dat meldt de voorzitter van de Nederlandse spelersvakbond VVCS tegenover het Algemeen Dagblad.

Een waarschuwing zou meer op zijn plaats zijn denkt de oud-voetballer van onder meer Vitesse en FC Groningen. Vaessen en Kramer waren na afloop van het duel met PSV woest op leidsman Serdar Gözübüyük, vanwege een laat gegeven discutabele penalty na een overtreding van Hans Mulder op Xavi Simons. Het duo sprak van een 'topclubpenalty' en een 'goedmakertje'.

De uitspraken worden door de aanklager betaald voetbal van de KNVB onderzocht. "Maar ik hoop dat ze hun gezond verstand gebruiken. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, helemaal als ik kijk naar wat er in mijn land gebeurt", aldus de uit Oekraïne afkomstige Levchenko. "Bepaalde woorden hadden misschien anders gemoeten, maar het is allemaal gezegd in emotie."

"Je moet kunnen zeggen wat je vindt, met respect", aldus Levchenko. "We klagen als spelers telkens een standaard praatje houden. Daarom moeten we types als Kramer juist koesteren, hen omarmen. Niet meteen afbranden."