Nieuws

Transfersoap De Tómas krijgt vervolg: 'Aanvaller tekent contract bij nieuwe ploeg'

Transfersoap De Tómas krijgt vervolg: 'Aanvaller tekent contract bij nieuwe ploeg'

12-09-2022 21:05

Espanyol-spits Raul de Tómas vertrekt toch naar Rayo Vallecano ondanks het vermeende handgemeen tussen de vertegenwoordigers van de aanvaller en de clubleiding van Rayo. Met de transfer is naar verluidt acht miljoen euro gemoeid, aldus L’Equipe.

De Tómas wilde door zijn gebrek aan speeltijd graag vertrekken bij Espanyol. Trainer Diego Martínez was uitgekeken op de aanvaller waardoor hij open stond voor een vertrek naar Rayo. De transfersom bedraagt acht miljoen euro, exclusief drie miljoen aan bonussen mits Rayo niet degradeert uit LaLiga. De Spaans international tekent een contract tot 2027 waar hij samen komt te spelen met zijn broer Ruben. Aangezien de transferperiode al afgelopen is, mag de aanvaller pas vanaf 1 januari 2023 uitkomen voor zijn nieuwe ploeg.

Afgelopen week kwam het nog het opmerkelijke nieuws naar buiten rondom de transfer van De Tómas. Rayo-directeur Martín Presa zou een kopstoot hebben gekregen van een vertegenwoordiger van de spits tijdens de onderhandelingen over een transfer. Hoewel de situatie rondom Presa wordt onderzocht door de Spaanse politie, hengelt Vallecano dus toch De Tómas binnen.