Interview

Meesterscout De Visser: 'Wilde Antony naar Chelsea halen'

Meesterscout De Visser: 'Wilde Antony naar Chelsea halen'

12-09-2022 13:01 Laatste update: 13-09-2022 08:38

Piet de Visser vindt het jammer dat Antony voor Manchester United heeft gekozen. In gesprek met VoetbalNieuws vertelt de meesterscout dat het niet veel had gescheeld of de Braziliaans international had bij Chelsea gespeeld.

"Samen met Hans van der Zee (voormalig hoofdscout Ajax, red.) zagen wij hem voor het eerst in Jong Brazilië en alle twee waren we gecharmeerd van hem. Dit was op een toernooi twee, drie, misschien vier jaar terug, denk ik. Net voordat hij naar Ajax kwam. Ik vond dat hij nog een tussenstap moest maken en toen opperde Hans Ajax. En toen hebben we hem gelijk voor Ajax meegenomen", zegt De Visser in de voetbalpodcast The King of Manchester.

De Visser hoopte dat Antony zich goed zou ontwikkelen bij Ajax en vervolgens naar Chelsea zou komen. Uiteindelijk koos de Braziliaanse balvirtuoos toch voor het Manchester United van Erik ten Hag. "We hebben hem niet kunnen halen en daar baal ik wel van. Het is een jongen met gif in zijn donder. Hij gaat ook weleens over de schreef, maar hij komt uit een favela hè. Die maak je niks wijs hoor, hij heeft schijt aan alles. Antony gaat er tegenaan."