Nieuws

Van Hanegem snapt ontsteltenis van RKC niet: 'Ik had die penalty ook gegeven'

Van Hanegem snapt ontsteltenis van RKC niet: 'Ik had die penalty ook gegeven'

12-09-2022 07:39

Willem van Hanegem begrijpt niet goed waarom RKC Waalwijk zich bestolen voelt na de late nederlaag tegen PSVDe Kromme zou zelf ook een strafschop hebben gegeven voor de situatie in de slotminuut van het duel. 

Van Hanegem blikt terug op de wedstrijd in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De Feyenoord-legende stelt wel dat trainer Ruud van Nistelrooij de tegenstander groter heeft gemaakt dan nodig. 'Het is waarschijnlijk zijn manier, maar de mensen zijn niet gek en zien een worstelend PSV. Die strafschop, daar was RKC heel boos om maar als ik scheidsrechter was, had ik hem ook gegeven. En dat ze uiteindelijk wel blij waren met die winstpartij in een week dat Arsenal en Feyenoord de volgende tegenstanders zijn, snap ik heus wel. Maar blijf benoemen wat je ziet en maak het niet mooier dan het is.'

De voormalig voetballer maakt daarmee een sprongetje naar Burak Yilmaz en snapt niet dat de kritiek op de Turkse vedette zo groot is. Yilmaz weigerde het afgelopen weekend een interview af te leggen omdat deze in het Engels moest. 'Bij ESPN klagen ze dan steen en been dat hij na afloop niet voor de camera’s verschijnt. Laat die jongen, wat maakt mij dat nou uit? We zijn inmiddels zover dat alles wat Yilmaz doet, vreemd wordt gevonden', besluit Van Hanegem.