Nieuws

Familie Van Iperen start crowdfunding: 'Hij gaat dit uiteindelijk overwinnen'

Familie Van Iperen start crowdfunding: 'Hij gaat dit uiteindelijk overwinnen'

09-09-2022 11:10

De familie van Donny van Iperen is een crowdfunding gestart om de revalidatie van de verdediger van het Moldavische FC Zimbru te kunnen bekostigen. De 27-jarige Nederlander kwam ruim een maand geleden in botsing met de keeper van de tegenstander en lag lange tijd in coma. 

"Donny kampt met een bewustzijnsstoornis", zo laat de familie weten op de website van de crowdfunding. "Dit heeft te maken met de schade in de thalamus, een belangrijke hersenkern en 'supercomputer' die belangrijke functies voor het lichaam, en de geest, aanstuurt." Het gaat met kleine stapjes beter met Van Iperen, al wacht er nog een zware revalidatie op hem.

"De eerste weken leefden wij als familie tussen hoop en vrees", blikt de familie terug. "Over het leven van Donny en hierna over de schade die er is aangericht in belangrijke delen van de hersenen. Hierdoor worstelt Donny met bewustzijn. De afgelopen weken moeten wij genoegen nemen met een knipoog of een knijpbeweging. Tot recent", doelt de familie op het moment dat de ex-verdediger van onder meer Telstar en Go Ahead Eagles voor het eerst een vraag van de zuster beantwoorde.

"Wij weten hoe sterk Donny is en hoe hard hij kan strijden, hij gaat dit uiteindelijk overwinnen, is onze gedachte. Echter willen wij Donny alle mogelijkheden bieden om zo goed en zoveel mogelijk te herstellen. Donny is niet rijk geworden van het voetballen, en de revalidatie zal kostbaar zijn. Wij weten nog niet precies wat er allemaal op ons af zal komen", besluit de familie.

Wil je doneren of het verhaal van de familie lezen? Dat kan via deze link.