Nieuws

Kudus zorgt voor onbegrip voor de camera's: 'Dat had hij niet moeten zeggen'

Kudus zorgt voor onbegrip voor de camera's: 'Dat had hij niet moeten zeggen'

07-09-2022 22:20

Mohammed Kudus speelde een dijk van een wedstrijd tegen Rangers FC (4-0 winst), maar maakte een ongelukkige opmerking voor de camera’s van RTL 7. Daar waren Wesley Sneijder en Hedwiges Maduro het over eens na afloop van het interview met de Ghanees.

Kudus mocht aan de aftrap verschijnen in de spitspositie, ten koste van Brian Brobbey. De ‘gelegenheidsspits’ zei dat hij ‘zich had opgeofferd voor het team’ door op die plek te spelen. Dat vonden de analisten niet zo’n slimme opmerking.

"Dat had hij niet moeten zeggen", begint Sneijder bij RTL 7. "Zijn goal maakt hij ook gewoon vanuit de nummer 10-positie. Hij komt steeds tussen de linies, juist omdat hij vanuit de spitspositie kan wegtrekken. Had hij niet moeten zeggen, maar goed. Hij handelt snel voor de camera, en hij moet wat zeggen."

De recordinternational krijgt bijval van Maduro. "Hij was ongrijpbaar vandaag. Ik snap niet echt wat hij bedoelt. Dit moeten heel veel spelers afleren. Je moet meer in zones praten. Uiteindelijk kom je in een zone. Je kunt wel zeggen: 'Ik ben een 10', maar je moet gewoon in een zone kunnen spelen. Je praat niet meer in nummers als een 8, 9 of 10.”