Transfernieuws

'Knotsgekke Deadline Day: Ajax bijna rond met Benfica over transfer van keeper'

'Knotsgekke Deadline Day: Ajax bijna rond met Benfica over transfer van keeper'

31-08-2022 18:30 Laatste update: 18:51

Ajax heeft een akkoord met Benfica bereikt over de transfer van Odisseas Vlachodimos naar Amsterdam. De 28-jarige keeper moet De Adelaars een bedrag tussen de tien en twaalf miljoen euro opleveren.

Het nieuws wordt gebracht door transferspecialist Fabrizio Romano en Twitteraar Gerjan Hamstelaar, die het vrijwel altijd bij het juiste eind heeft wanneer het aankomt op transfers. Laatstgenoemde rept over 'een race tegen de klok', waar de Italiaanse journalist benadrukt dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat de overgang van Vlachodimos voor de transferdeadline van 23.59 uur afgerond is. Dan sluit namelijk de transfermarkt in Nederland.

Romano doet geen uitspraken over het gemoeide transferbedrag, maar Hamstelaar weet te melden dat de Grieks-Duitse doelman een fors prijskaartje met zich meebrengt.

In Amsterdam staan al de ervaren Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg onder contract. Vlachodimos lijkt met één van hen uit te maken wie de eerste keeper wordt van Alfred Schreuder. Jay Gorter lijkt na zijn blunders in de strijd om de Johan Cruijff Schaal weinig aanspraak meer op minuten te hoeven maken. Daarmee lijken zijn uitzichten door de aanstaande komst Vlachodimos zijn perspectieven op speeltijd alleen maar troebeler te maken.

UpdateDe Telegraaf meldt dat Ajax een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Vlachodimos over een vierjarig contract. Benfica zou tien miljoen euro verlangen voor de sluitpost, waar de Amsterdammers nog niet verder willen gaan dan negen miljoen euro. 'Het is de verwachting dat beide partijen elkaar kunnen vinden. Als dat gebeurt, zullen alle ogen op de juridische afdeling van Ajax zijn gericht.'