Ajax heeft mogelijke Antony-opvolgers in beeld: "Hij wil graag naar Ajax"

29 augustus 2022 om 16:49

Nu het vertrek van Antony zo goed als in kannen en kruiken is, moet Ajax op zoek naar een vervanger. De Amsterdammers richten hun pijlen op Leon Bailey (Aston Villa) en Lucas Ocampos (Sevilla), meldt clubwatcher Mike Verweij in de KickOff-podcast van De Telegraaf.

"Deze namen zijn serieus in beeld", laat Verweij weten. De clubwatcher meldt dat Hakim Ziyech inmiddels minder duur is, maar vanwege zijn salaris en een gebrek aan restwaarde is de Marokkaan niet meer concreet in beeld. "Maar Ocampos is ook een speler van 28 zonder restwaarde. Daarbij schijnt hij mentaal een apart geval te zijn, maar wel een geweldige voetballer."

Niet alleen Ocampos is in beeld bij de Amsterdammers. "Bailey is een hele serieuze optie. Het is de vraag of Aston Villa erop zit te wachten om twee dagen voor de deadline nog een speler te verkopen. Maar hij wil vertrekken. Hij wil graag naar Ajax."

Valentijn Driessen betwijfelt of Bailey de juiste aanwinst is voor Ajax. "Als je zijn carrièreverloop zit... Daar word je niet vrolijk van. Wat doet Aston Villa in de Premier League? Die club draait kleurloos mee in de middenmoot. Gaat Bailey Ajax sterker maken?" De journalist is eveneens niet overtuigd van Ocampos. "Die Argentijn maakt indruk bij Sevilla, maar waarom mag hij weg? Sevilla is het prototype van een Europa League-club."