'Ajax geïnteresseerd in ploeggenoot El Ghazi als beoogde Antony-opvolger'

29 augustus 2022 om 07:25

De naam van Leon Bailey zingt rond in de Amsterdamse wandelgangen als opvolger van Antony. De Jamaicaan, inmiddels ploeggenoot van Anwar El Ghazi bij Aston Villa, stond negen jaar geleden al op het punt naar Ajax te vertrekken en staat nu opnieuw in de belangstelling van de Amsterdammers. 

Dat schrijft De Telegraaf maandag. Naast namen als Justin Kluivert en El Ghazi is de naam van Bailey inmiddels ook te horen. Antony staat op het punt voor honderd miljoen euro naar Manchester United te vertrekken en technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar 'lijken min of meer verplicht om een kwaliteitsspeler te kopen of huren om de nieuwe trainer (Alfred Schreuder, red.) een kickstart te geven'. 

Bailey is bekend met interesse vanuit Nederland. In 2013 stond de speler al op het punt naar Ajax te vertrekken, maar uiteindelijk werd KRC Genk de nieuwe werkgever voor de buitenspeler. Vier jaar later, in 2017, trok Ajax nogmaals aan de speler, maar destijds werd Bayer Leverkusen de nieuwe bestemming. Bailey werd vorig jaar voor 32 miljoen euro aan Aston Villa verkocht, maar zijn verblijf in Engeland is nog geen doorslaand succes. Het is onbekend hoe duur de speler moet worden.