Nieuws

Details over seksueel wangedrag Mendy bekend: 'paniekkamers en hulp van een fixer'

Details over seksueel wangedrag Mendy bekend: 'paniekkamers en hulp van een fixer'

15-08-2022 18:56

Manchester City-speler Benjamin Mendy zit diep in de problemen. In de Engelse media duiken opnieuw verhalen op over de misdragingen van de Fransman, die vrouwen in afgesloten ‘paniekkamers’ zou hebben verkracht.

Mendy is in totaal acht keer aangeklaagd wegens seksueel wangedag. Daar zijn maandag details over uitgelekt. De verdediger zou worden beschuldigd van ‘gevoelloze onverschilligheid’ en zou liefst dertien vrouwen op een seksuele manier hebben ‘aangevallen’. Dat alles zou hebben plaatsgevonden in zogeheten ‘paniekkamers’ in zijn huis, kamers waar vrouwen niet konden ontsnappen.

De Fransman had daar een opmerkelijk plan voor. Nadat hij de vrouwen naar zijn herenhuis in Cheshire had gelokt, zou hij ze daar verkrachten wanneer ze dronken waren of geen seks wilde hebben. De vrouwen zouden eerst worden verleid in nachtclubs van Manchester. Daarbij kreeg hij de hulp van een ‘fixer’, met de naam Louis Saha Matturie.

"Roem brengt geld met zich mee. En vanwege Mendy's rijkdom en status waren anderen bereid hem te helpen, om te krijgen wat hij wilde", aldus aanklager Timothy Gray, geciteerd door The Guardian. Een van Saha's taken was 'jonge vrouwen vinden en situaties creëren waarin die jonge vrouwen kunnen worden verkracht'.