Nieuws

'Ajax en Gorter gaan komende week in gesprek over een vertrek bij de club'

'Ajax en Gorter gaan komende week in gesprek over een vertrek bij de club'

15-08-2022 18:12
1

Jay Gorter is mogelijk bezig aan zijn laatste weken van het seizoen bij Ajax. De doelman zou de komende dagen in gesprek gaan met de club over een vertrek, meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Gorter kreeg de kans als eerste doelman van Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De jonge doelman ging daarin hopeloos ten onder, waarna Remko Pasveer het stokje weer over mocht nemen. Trainer Alfred Schreuder gaf eerder nog aan dat hij ‘nog geen eerste doelman wil benoemen’ maar het heeft er alle schijn van dat de 37-jarige goalie wel degelijk eerste keus is.

Of het vertrek nu tijdelijk is of definitief, dat is nog niet bekend. Mocht er een interessante club komen, dan is het goed mogelijk dat Gorter op huurbasis bij Ajax gaat vertrekken. Dat zou betekenen dat de Amsterdammers de markt nog op moeten. Met Pasveer en Maarten Stekelenburg heeft het dan twee keepers die in aanmerking komen voor het eerste elftal.

Gorter kwam een jaar geleden over van Go Ahead Eagles naar Ajax. Die transfer verdiende hij onder meer door het record dat hij had neergezet in Deventer: hij wist 25 keer de nul te houden in de Keuken Kampioen Divisie.