Nieuws

'Dagen Ronaldo lijken geteld bij United: club overweegt drastische maatregel'

'Dagen Ronaldo lijken geteld bij United: club overweegt drastische maatregel'

14-08-2022 19:06

De dagen van Cristiano Ronaldo bij Manchester United lijken geteld. De 37-jarige Portugese vedette moet zijn houding verbeteren, wil hij bij de Engelse grootmacht in crisis blijven.

Zowel The Times als Sky Sports pakken uit met het nieuws. United zou inmiddels een transfervrij vertrek van het hoofdpijndossier overwegen. Ronaldo ontbrak vrijwel de gehele voorbereiding bij de ploeg van manager Erik ten Hag, aangezien hij uit wil komen voor een club die actief is in de Champions League. De Britse ochtendkrant omschrijft de international als een 'walking bad mood'.

Met veel bombarie maakte Ronaldo tijdens de ongekende veegpartij tegen Brentford (4-0 nederlaag) geregeld zijn ongenoegen kenbaar over het optreden van zijn teamgenoten. Contractontbinding is een mogelijkheid als de doelpuntenmachine niet snel zijn gedrag verbeterd. Momenteel loopt de verbintenis van Ronaldo tot medio 2023. Daarnaast heeft Manchester United een eenzijdige optie om het contract met één jaar te verlengen.

Het is niet duidelijk waar de toekomst van Ronaldo ligt. Inmiddels zou zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes de nodige Europese topclubs benaderd hebben om te praten over een transfer, maar zouden zij allen geen trek hebben in de komst van de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar. Chelsea, FC Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain, Juventus, Internazionale, AC Milan, Atlético Madrid én Real Madrid zien de komst van Ronaldo niet zitten.