Vormer tribuneklant bij Brugge: 'Hoop het respect te krijgen dat ik verdien'

14 augustus 2022 om 09:51

Ruud Vormer maakt een moeilijke periode door bij ‘zijn’ Club Brugge. De middenvelder is buiten de selectie gelaten voor het treffen met OH Leuven zondagavond.

Na de komst van Casper Nielsen, die overkwam van Union Sint-Gillis, had het er alle schijn van dat het een lastig seizoen zou gaan worden voor Vormer. De middenvelder zat vorig seizoen al vaker dan hem lief was op de bank, maar Vormer werd nog nooit buiten de selectie gelaten. Dat overkomt de spelverdeler dit weekend dus wel. Alfred Schreuder-opvolger Carl Hoefkens heeft geen plek in de 20-koppige selectie voor de Brugge-routinier.

De reden van de afwezigheid van Vormer is onbekend, maar het lijkt erop dat de voormalig Oranje-international het er niet mee eens is. 'Helaas kan ik alleen maar accepteren dat ik buiten de selectie val', reageert de oud-Feyenoorder op zijn Instagram. 'Ik zal alles blijven geven voor de fans van Club Brugge en hoop het respect te krijgen dat ik verdien.'

Brugge speelt zondag om 18.30 uit bij OH Leuven. Met vier punten uit drie duels staan de Bruggelingen op een teleurstellende elfde plaats.