Sangaré hoopt op aanblijven Gakpo bij PSV: "Ik waardeer hem enorm"

8 augustus om 14:25
Laatste update: 8 augustus om 14:32

De kans is groot dat Ibrahim Sangaré na zijn contractverlenging deze zomer niet vertrekt bij PSV. De middenvelder heeft nu 'rust in het hoofd' en hoopt dat ook Cody Gakpo in Eindhoven blijft.

Sangaré verwacht ook dit seizoen in het Philips Stadion actief te zijn. "In het voetbal kun je nooit alles garanderen, maar dit zegt wel iets lijkt me", aldus de Ivoriaanse controleur tegenover het Eindhovens Dagblad. De PSV'er tekende vorige week een contract tot medio 2027 bij de Eindhovenaren. "Dit geeft heel veel rust in het hoofd. Ik voel me hier prettig en wil mijn ontwikkeling bij PSV nu doorzetten. Een club waar ik nog heel veel kan leren ook. We hebben doelen die gelijk zijn aan de afgelopen jaren en voelen ook de frustratie van het vorig jaar gemiste kampioenschap. Het geeft alleen maar motivatie om het dit jaar nog beter te doen."

Komende dinsdag hoopt Sangaré met PSV AS Monaco uit te schakelen in de voorronde van de Champions League. De afgelopen week kreeg de Ivoriaans international wat meer rust en voelt zich nu weer 'fris en fit'. "Ik kon goed herstellen door de extra rust en voel me nu frisser dan vorige week."

De spelverdeler hoopt dat zijn contractverlenging ook een signaal is naar teamgenoot Gakpo. "Ja, dat zou heel mooi zijn voor mij en het team. Ik waardeer hem enorm en zou het geweldig vinden als we dit jaar met deze groep bij elkaar kunnen blijven."