Nieuws

Sangaré blijft in Eindhoven: 'Er waren twee concrete clubs uit de Premier League'

Sangaré blijft in Eindhoven: 'Er waren twee concrete clubs uit de Premier League'

07-08-2022 10:40 Laatste update: 10:59

Ibrahim Sangaré genoot concrete interesse van Southampton FC en Everton FC. PSV heeft het contract van de Ivoriaan opengebroken en deze verlengd tot 2027, maar de middenvelder had zomaar naar de Premier League kunnen gaan. 

Dat stelt Kiki Musampa, de broer van de zaakwaarnemer van Sangaré, bij ESPN. "Het was bijtekenen of verkopen en PSV moest met een heel goed bod komen. Uit Engeland was er interesse, maar hij vond het niet de juiste club voor Ibrahim om naartoe te gaan", zegt Musampa. Na enig aandringen verklapt de oud-speler om welke clubs het ging. "Southampton wilde hem hebben, dat vond hij niet de geschikte club. Everton wou hem ook hebben, maar daar had hij ook zijn twijfels ook."

"Het zijn toch teams die niet zeker zijn van de Premier League en gevaar hebben om te degraderen. Zie dan maar weg te komen. Hij heeft bijgetekend en het is een heel goed bod van PSV geweest. Hij is nu de bestbetaalde speler." Over het openbreken van de clausule van 37 miljoen euro wil Musampa niks kwijt. "Ik wil dinsdag nog PSV-Monaco kijken, straks kom ik niet binnen Hans!"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!