Nieuws

Update: Van Iperen niet langer in levensgevaar na heftige botsing

Update: Van Iperen niet langer in levensgevaar na heftige botsing

07-08-2022 14:25 Laatste update: 14:25

Heftig nieuws uit Moldavië. Donny van Iperen is bij zijn nieuwe club FC Zimbru hard in botsing gekomen met de doelman van de tegenstander en is afgevoerd naar het ziekenhuis. De voormalig speler van AZ en Telstar zou nu in coma liggen.

Dat melden Roemeense en Moldavische media. Van Iperen kwam na tien minuten hard in botsing en bleef bewusteloos op de grond liggen. "In deze moeilijke tijden gaan al onze gedachten uit naar Donny van Iperen. De speler uit Nederland is overgebracht naar het ziekenhuis in Chisinau en krijgt medische verzorging. Donny, wees sterk, we bidden allemaal voor je", liet zijn club na het voorgeval weten. 

"Toen je hier aankwam, zei je dat je Zimbru mee wilde nemen naar de Europese toernooien", gaat zijn club verder op Facebook. "We beloven je hierbij dat dat gaat lukken, dat doen we samen!" De inmiddels 27-jarige Van Iperen doorliep de jeugdopleiding bij AZ en brak door bij Telstar. De centrale verdediger, die ook bij Go Ahead Eagles speelde, maakte onlangs de overstap naar Moldavië. 

Update: Donny van Iperen is niet langer in levensgevaar en is stabiel. Dat maakt zijn club FC Zimbru bekend. 'Na de laatste onderzoeken van vanochtend, heeft het medische team met de beste experts van het land aangegeven dat de conditie van de speler stabiel is, en dat hij buiten gevaar is. Hoewel hij nog bewusteloos is, lieten de artsen ons weten dat hij geen bloedingen in de hersenen heeft gehad en dat hij niet in coma ligt', zegt Zimbru in een statement.