Wedstrijdverslag

Nederlanders beleven dramatische start van het seizoen bij Leverkusen

Nederlanders beleven dramatische start van het seizoen bij Leverkusen

30-07-2022 19:09

Bayer Leverkusen heeft zichzelf in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen direct in de vingers gesneden. Die Werkself werden zaterdag in de eerste ronde van de DFB-Pokal verrast door SV Elvenberg, dat onlangs naar het derde niveau van Duitsland promoveerde. Het werd 3-4 voor Elvenberg.  

Mitchell Bakker en Jeremie Frimpong begonnen in de basis, maar zagen dat het na twee minuten al misging. Jannik Rochelt zorgde voor de uiterst verrassende voorsprong van Elvenberg en Leverkusen moest op zoek naar een opening. Leverkusen had overigens wel basiskrachten als Lukas Hradecky, Patrik Schick, Charles Aranguiz en Moussa Diaby in het veld staan, ondanks de status van Elvenberg. 

Adam Hlozek zorgde snel voor de gelijkmaker, maar Elvenberg liet zich niet gekmaken en kwam snel weer op voorsprong via een strafschop. Aranguiz zorgde voor de 2-2, maar de ploeg uit het derde niveau sloeg nog tweemaal toe en zette de stand op 4-2. Een doelpunt van Schick in de slotfase deed niets meer veranderen. Leverkusen wordt daardoor in de eerste ronde uitgeschakeld. Naast Bakker en Frimpong zijn er nog twee Nederlanders actief bij de Bundesliga-club. Timothy Fosu-Mensah bleef op de bank, terwijl Daley Sinkgraven niet in de wedstrijdselectie werd opgenomen.