Advies voor Strand Larsen: 'Ik ben een opleider, ik kan hem nog iets meegeven'

28 juli om 18:11

Frank Wormuth adviseert Jørgen Strand Larsen om langer bij FC Groningen te blijven. De nieuwe hoofdtrainer van de club uit het Hoge Noorden denkt dat de Noorse aanvalsleider nog niet is uitgeleerd in Nederland.

Wormuth hoopt komend seizoen samen te kunnen werken met Strand Larsen. "Ik heb hem duidelijk gezegd: ga niet. Denk niet aan geld, maar aan mogelijkheden en spelen", vertelt de oefenmeeter tegen ESPN. "De volgende stap is natuurlijk een betere en grotere club voor hem, maar hij is 22 jaar... Ik zie fantastische voorwaarden bij hem, maar dat is niet genoeg om bij een grote club te spelen."

"Hier gaat hij een grote kans op speeltijd en gaat hij zich waarschijnlijk nog ontwikkelen", vervolgt Wormuth. "Ik ben een opleider, ik kan hem nog iets meegeven. Ik zie duidelijk dat Jørgen nog grote uitdagingen heeft, ook in de mentale dingen. Hij moet eigenlijk nog één jaar Wormuth hebben en dan kunnen we praten, het is nu nog te vroeg. Als hij dan gaat, dan is het zo. Maar ik heb hem duidelijk de tip gegeven: doe maar niet."