Nieuws

Fenerbahçe doet afstand van Putin-scanderend publiek: 'Het weerspiegelt ons niet'

Fenerbahçe doet afstand van Putin-scanderend publiek: 'Het weerspiegelt ons niet'

28-07-2022 16:41 Laatste update: 16:43
1

Fenerbahçe heeft gereageerd op de misdragingen van het thuispubliek in het duel met het Oekraïense Dynamo Kiev. De achterban van Fenerbahçe kon het niet hebben dat de Turkse club op achterstand kwam en begon de naam van Vladimir Putin te scanderen. De actie van de supporters zorgde voor een hoop afkeur in de voetbalwereld. 

Fenerbahçe zegt afstand te doen van de uitspraken in een officieel statement. 'We leggen deze verklaring af om te stellen dat onze club deze acties niet vertegenwoordigt en op geen enkele manier de zakelijke houding van onze club weerspiegelt', laat de Turkse club weten. 'Onze club was de eerste club die reageerde op de oorlog, op 22 februari van dit jaar.'

'Wat de reden ook is, wij als Fenerbahçe Sports Club accepteren de reactie die op sommige van onze tribunes ontstonden niet', vervolgt de club. 'We veroordelen zowel ons land als onze club die betrokken zijn bij deze kwestie, proberen een agenda op te stellen op een manier die misverstanden voorkomt, en de kwestie in verband brengen met de politiek.'
 
'Ter gelegenheid van deze agenda herinneren wij als Fenerbahçe Sports Club het publiek nogmaals aan ons standpunt dat sport en politiek altijd gescheiden van elkaar moeten worden gehouden. We willen nogmaals onze boodschap benadrukken die we via al onze officiële kanalen hebben overgebracht: Oorlog: Het is geen moed, het is lafheid!', besluit Fenerbahçe.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!