Dinamo Kiev wint na verlenging van Fenerbahçe en houdt zicht op CL-groepsfase

27-07-2022 22:25 Laatste update: 22:26

Dinamo Kiev heeft de laatste voorronde van de Champions League bereikt ten koste van Fenerbahçe. De Oekraïners wonnen na verlenging in Turkije en kunnen zich opmaken voor het tweeluik met Sturm Graz.

Het heenduel eindigde in 0-0 en dus lag de returnwedstrijd nog helemaal open. Ferdi Kadioglu startte in de basis bij Fenerbahçe, waar oud-PSV’er Bruma een plek op de bank kreeg toegewezen. De eerste helft bracht weinig spektakel, maar in het tweede bedrijf veranderde dat. Al vroeg kregen de Turken een flinke tegenvaller te verwerken. Ismail Yuksek kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon inpakken.

Toen enkele minuten later Vitaliy Buyalskyy de bezoekers ook nog op 0-1 bracht, leek de wedstrijd al gespeeld. Dinamo Kiev stevende af op een plekje in de volgende voorronde, totdat Fenerbahçe twintig minuten voor tijd een penalty kreeg toegewezen. Enner Valencia faalde echter van elf meter en dus leken de bezoekers te ontsnappen. In de 89ste minuut was het dan toch raak voor de Turken. Attila Szalai kopte binnen uit een hoekschop en dwong zo een verlenging af.

In de verlenging was Dinamo Kiev de sterkere en kwam dan ook via Oleksandr Karavaev terecht weer op voorsprong. De Oekraïners gaven het deze keer niet meer uit handen en kunnen zich opmaken voor de derde voorronde van het miljardenbal, waar Sturm Graz de tegenstander zal zijn.