Nieuws

Teleurstelling overheerst bij Leeuwinnen: 'Mislukt toernooi is wel overdreven'

Teleurstelling overheerst bij Leeuwinnen: 'Mislukt toernooi is wel overdreven'

24-07-2022 11:10

Teleurstelling overheerst na de uitschakeling van de Oranje Leeuwinnen op het EK 2022. Frankrijk was oppermachtig in de kwartfinale van het toernooi, maar dwong het Nederlands elftal pas na de verlenging op de knieën: 1-0.

Daphne van Domselaar hield Oranje met enkele geweldige reddingen op de been, waardoor een goede afloop tot de mogelijkheden bleef behoren. "Ik kreeg op het veld af en toe gewoon kippenvel van alle reddingen van Daphne", zegt Victoria Pelova tegen de NOS. Uiteindelijk werd een benutte strafschop in de honderdste minuut de ploeg van bondscoach Mark Parsons fataal. "We hadden vooraf ook niet gedacht dat we veel kansen zouden krijgen, maar je kunt er aan één genoeg hebben."

Volgens Jill Roord kon het duel 'tot de laatste minuut alle kanten op'. Gezien het spelbeeld en de statistieken een opmerkelijk uitspraak. Het Nederlands elftal kwam niet verder dan 0.04 Expected Goals uit open spel tegen de Fransen, tegenover 2.72 EG voor Les Bleues. Of er sprake is van een mislukt toernooi nadat Nederland als regerend Europees kampioen als sneuvelt in de kwartfinale? "Dat is misschien overdreven, maar het is wel teleurstellend, ja", aldus Roord tegenover de NOS.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!