Nieuws

Parsons erkent zijn meerdere na uitschakeling: 'We waren onszelf niet vanavond'

Parsons erkent zijn meerdere na uitschakeling: 'We waren onszelf niet vanavond'

24 juli - 08:02
0

De Oranje Leeuwinnen beleefden zaterdagavond een teleurstellend einde van het EK Vrouwen. Frankrijk was te sterk in de kwartfinale en bondscoach Mark Parsons geeft toe dat zijn ploeg niet opgewassen was tegen de Franse voetbalmachine. 

Dat zegt Parsons tegenover de NOS na de nederlaag. "De eerste helft waren we onszelf niet. Er stonden natuurlijk een paar andere spelers in dan in de vorige wedstrijd, en de communicatie was niet altijd even optimaal", geeft de bondscoach toe. Parsons had de selectie omgegooid voor het duel: Aniek Nouwen en Jill Roord begonnen op de bank. Lineth Beerensteyn begon op rechtsbuiten en Daniëlle van Donk startte op het middenveld. Kerstin Casparij kreeg de voorkeur op de linksbackpositie, waardoor Dominique Janssen in het centrum terechtkwam. Victoria Pelova mocht in de voorhoede starten. 

"Frankrijk stond wel goed en ze waren de eerste helft ontzettend gevaarlijk. Dat we met met 0-0 de rust haalden, hadden we te danken aan Stefanie van der Gragt en keeper Daphne van Domselaar, die beiden een aantal keer uitstekend redding brachten", zegt Parsons lovend over zijn twee spelers, die Nederland meermaals op de been hielden. 

Parsons zag het duel in de tweede helft op sommige momenten kantelen. "We hadden meer grip op Frankrijk en waren vaster aan de bal. Met het bereiken van de verlenging kregen we een nieuw leven. We hadden er geloof in dat we konden scoren, maar helaas viel het net de verkeerde kant op voor ons. We wisten dat we in het toernooi moesten groeien en van elke wedstrijd zouden leren. Natuurlijk is de teleurstelling groot, maar ik ben ook blij met wat de jonge spelers hebben laten zien deze weken", besluit de bondscoach. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie