Nieuws

Wildschut keert terug op Engelse velden: Amsterdammer tekent tweejarig contract

Wildschut keert terug op Engelse velden: Amsterdammer tekent tweejarig contract

22-07-2022 20:07 Laatste update: 20:09

Yanic Wildschut vervolgt zijn carrière in Engeland. De voormalig aanvaller van onder meer VVV-Venlo en sc Heerenveen tekent een tweejarig contract bij Oxford United.

Wildschut maakt de overstap van het Bulgaarse CSKA Sofia, waar hij afgelopen seizoen nog actief mee was in de Conference League. De vleugelaanvaller is ontzettend content met zijn transfer naar de League One. Eerder speelde de dertigjarige Amsterdammer in Engeland al voor Middlesbrough, Wigan Athletic, Norwich City, Cardiff City en Bolton Wanderers. "Ik heb genoten van mijn tijd in Engeland en houd van de stijl van spelen van Oxford. Ik denk dat het bij mijn manier van spelen past", zegt Wildschut op de clubsite van Oxford United.

Manager Karl Robinson kijkt ernaar uit om samen te gaan werken met de Nederlandse buitenspeler. "Hij is erg snel en ook erg sterk. Hij is eerder al eens opgenomen in het 'Team van het Jaar' van de League One, dus hij kent deze competitie goed. Hij is een van die spelers die fans enthousiasmeert als hij de bal heeft. Toen we wisten dat hij beschikbaar was, hebben we snel actie ondernomen om hem binnen te halen."