Dominant AZ vergeet door te drukken in Conference League-duel met Tuzla City

21-07-2022 22:19 Laatste update: 22:22

AZ heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2022/2023 gewonnen. In eigen huis versloegen de Alkmaarders Tuzla City met 1-0 dankzij een benutte strafschop van Dani de Wit.

AZ kwam sterk uit de startblokken in het heenduel in de tweede voorronde van de Conference League. Dit resulteerde in de 12e minuut in een treffer voor de ploeg van Pascal Jansen. Na een prachtig hoogstandje werd aanwinst Jens Odgaard in het zestienmetergebied gevloerd door Nevres Fejzic, de keeper van Tuzla City. Dani de Wit ging achter de bal staan en schoot het speeltuig beheerst tegen de touwen: 1-0.

Na dit moment drukte AZ door. Het hoogtepunt van de eerste helft vond plaats na ruim een half uur. Milos Kerkez, de vervanger van de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal, besloot van zo’n 35 meter uit te halen. De achttienjarige Serviër zag zijn inzet op de lat uiteenspatten, waardoor AZ met een minimale voorsprong ging rusten.

In de tweede helft kreeg AZ nog twee goede kansen via Odgaard en Vangelis Pavlidis, maar de twee aanvallers wisten hun inzet niet binnen de palen te krijgen. De Alkmaarders domineerden en lieten de bal snel rondgaan. Tuzla City werd achteruit gedwongen, maar een verdubbeling van de voorsprong bleef uit. In de slotfase kreeg de uitploeg ook nog een goede mogelijkheid op de rand van de zestien van AZ, keeper Hobie Verhulst hoefde echter niet in actie te komen.

AZ neemt het aanstaande zondag in een oefenduel op tegen Italiaanse Bologna. Op 28 juni spelen de Almaarders de return in de tweede voorronde van de Conference League tegen Tuzla City.