Breaking news

'Sparta wil stunten en hoopt De Guzman terug naar Nederland te halen'

'Sparta wil stunten en hoopt De Guzman terug naar Nederland te halen'

21-07-2022 10:22 Laatste update: 10:32
1

Sparta hoopt te stunten op de transfermarkt en Jonathan de Guzman (34) na twaalf jaar terug te halen naar de Eredivisie. Dat weet Voetbal International donderdagochtend te melden.

De Guzman is sinds de zomer van 2020 actief bij OFI Kreta, nadat hij Eintracht Frankfurt na drie seizoenen achter zich liet. Het jeugdproduct van Feyenoord heeft veertien interlands op zijn naam staan en is voor veel mensen geen onbekende. De Guzman brak in 2005 door in Rotterdam-Zuid en vertrok na vijf seizoen in De Kuip naar RCD Mallorca. De voormalig Oranje-international kwam verder onder meer uit voor Napoli, Villarreal en Swansea City.

Sparta hoopt met de komst van De Guzman de selectie voor komend seizoen te completeren. Eerder werden Nick Olij, Omar Rekik, Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Koki Saito, Charles-Andreas Brym, Younes Namli, Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt en Jason Lokilo al vastgelegd door De Kasteelheren. Technisch directeur Gerard Nijkamp vertelde onlangs dat Sparta nog hoopt op een verdedigende middenvelder en zijn ogen open houdt voor 'buitenkansjes'. Beide termen lijken toepasselijk op De Guzman.