Nieuws

Nkunku blijft bij Leipzig: 'Ik ga niet verlengen om volgend jaar weer weg te gaan'

Nkunku blijft bij Leipzig: 'Ik ga niet verlengen om volgend jaar weer weg te gaan'

14-07-2022 19:38 Laatste update: 19:38

Christopher Nkunku verraste afgelopen maand door een nieuw contract te tekenen bij RB Leipzig. De Franse aanvaller kon namelijk rekenen op veel interesse van Europese topclubs.

Nkunku verlengde zijn contract tot medio 2026. De aanvaller kwam afgelopen seizoen tot 32 treffers en twintig assists in vijftig wedstrijden. Veel grote clubs wilde toeslaan, maar Nkunku blijft Leipzig trouw. "Ik ben hier heel erg tevreden, dus het was voor mij geen moeilijke keuze om te verlengen", zegt Nkunku in gesprek met BILD. "Ik heb dit heel bewust gedaan. Ik ga niet verlengen om volgend jaar weer weg te gaan. Ik speel dit seizoen hier, zeker weten. Ik voel me hier goed."

De Fransman kon het afgelopen jaar uitstekende statistieken weerleggen, maar hoopt het komend seizoen nog beter te doen. "Het zijn uitstekende cijfers, maar die heb ik ook mede te danken aan het team. Zonder hen had ik niet zo veel goals en assists kunnen leveren. Maar ik wil het nóg beter doen, daar werk ik hard voor. Ik denk dat dit een geweldig seizoen kan worden."