Transfernieuws

'Overmars ging voor gelimiteerde transfersom in contract van Martínez liggen'

'Overmars ging voor gelimiteerde transfersom in contract van Martínez liggen'

13-07-2022 23:47 Laatste update: 14-07-2022 00:27

Marc Overmars heeft indirect een belangrijke rol gespeeld in het bedrag dat Ajax ontvangt van Manchester United voor Lisandro Martínez. De voormalig directeur voetbalzaken van de hoofdstedelingen weigerde in oktober 2021 akkoord te gaan met een gelimiteerde transfersom in het contract van de Argentijn.

Martínez is volgens zowel Voetbal International als De Telegraaf hard op weg naar Manchester United. Naar verwachting wordt donderdag de transfer wereldkundig gemaakt: Ajax ontvangt een transfersom van 55 miljoen euro, inclusief bonussen. Met dat bedrag mogen H2 - Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar - zich gelukkig prijzen, zo blijkt uit informatie van de ochtendkrant.

In oktober 2021 verlengde Martínez nog zijn contract bij Ajax. Destijds wilde hij in zijn nieuwe verbintenis een gelimiteerde transfersom van dertig miljoen euro laten opnemen. De Telegraaf weet dat Overmars daar niet aan wilde. De oud-voetballer zou wel toegezegd hebben de Argentijns international voor bedragen boven de veertig miljoen euro te laten gaan.

Doordat zowel Arsenal als Manchester United achter Martínez aanzaten, liep het transferbedrag flink op. Toch is niet alleen de financiële component belangrijk voor H2 en Ajax. 'Invloedrijke agenten kiezen er bewust voor hun talenten in Amsterdam onder te brengen, omdat Ajax bijna jaarlijks in de groepsfase van de Champions League speelt en het ideale tussenstapje naar de absolute Europese top is', schrijft het dagblad. Mocht een transfer afketsen, dan zou dat ten koste gaan van de band die de Amsterdammers met zaakwaarnemers onderhouden.

Martínez kwam in 2019 nog voor een bedrag van zeven miljoen euro over van het Argentijnse Defensa y Justicia over. In totaal kwam de mandekker in 118 officiële duels in actie namens Ajax.