Chelsea shopt bij Napoli: Koulibaly maakt miljoenentransfer naar de Premier League

16 juli om 07:00
Laatste update: 16 juli om 07:19

Chelsea FC heeft zich versterkt met Kalidou Koulibaly. De 31-jarige Senegalees wordt voor veertig miljoen euro overgenomen van SSC Napoli en tekent een contract tot 2026 op Stamford Bridge. 

Dat laat Chelsea weten via de officiële kanalen. Koulibaly kon ook een binnenlandse overgang maken naar Juventus, maar sinds dat Chelsea zijn interesse kenbaar had gemaakt is de transfer in een stroomversnelling geraakt. Napoli deed er alles aan om zijn sterkhouder bij de club te houden, maar tevergeefs.

Met het binnenhalen van de Senegalese mandekker hebben The Blues dan eindelijk hun gewenste versterking binnen. Het defensieve duo Antonio Rüdiger (Real Mardid) en Andreas Christensen (FC Barcelona) verliet de club al. Datzelfde lijkt te gaan gebeuren met Marcos Alonso en César Azpilicueta die terug lijken te gaan keren naar hun geboorteland om een kans te pakken bij Barça.

Koulibaly doet nu na acht jaar trouwe dienst de deur achter zich dicht in Napels. De rechtsbenige stopper begon zijn profcarrière bij het Franse Metz, waar hij in twee seizoenen in de hoofdmacht speelde. In 2012 pikte KRC Genk hem op waardoor hij twee jaar in de Belgische competitie te bewonderen was. Dat leverde hem uiteindelijk een transfer naar Napoli op, de club waar hij uitgroeide tot een van de beste verdedigers van de Serie A.